Om du vill lära dig ett effektivt sätt att hantera din stress, minska din oro och/eller bli mer effektiv och dessutom få verktyg att behålla din nya kunskap rekommenderar jag dig att gå en mindfulnesskurs hos Sann Utveckling.

Tid: 8 veckor. Tisdagskvällar kl 18.00-19.30 fr.o.m. den 6 september 2016.
Plats: Trevliga lokaler hos Human Touch – Body & Brain i centrala Göteborg, Pusterviksgatan 15.

Mer information om Mindfulness:

Mindfulness är ett förhållningssätt som innebär att du lever mer i stunden; istället för att ständigt planera för eller oroa dig för det som kommer eller att älta det som varit. Genom att leva i – och njuta av – den stund där du befinner dig just nu kommer du att minska negativa stresskänslor, oroa dig mindre och dessutom bli mer effektiv. Eftersom du minskar din stress får du dessutom positiva hälsoeffekter eftersom stress bryter ner kroppen på en rad olika sätt, vilket du förmodligen redan känner till.

Du har säkert varit med om att du, istället för att njuta av det fina vädret, ditt härliga sällskap eller en god måltid, svävat iväg i dina tankar och börjat planera för något du ska göra senare eller börjat älta något jobbigt som hänt och som du faktiskt dessutom inte kan göra något åt. Eller så har du kanske suttit på jobbet och arbetet med någon viktig och tidskrävande arbetsuppgift, men blivit ständigt avbruten av samtal, mail, eller frågor från kollegor, eller så kanske du rent av avbrutit dig själv genom att göra lite här och lite där och så blir egentligen inget riktigt gjort. Känner du igen dig? Du är inte ensam.

Genom en kurs i mindfulness får du verktyg för att istället leva här och nu, vilket ger dig många positiva effekter.

Att leva enligt mindfulness innebär inte, som många felaktigt tror, att du inte kan ha mål och ambitioner med ditt liv. Det innebär bara att du försöker göra det du gör just där och då med hela din uppmärksamhet så att du får ut det mesta av det; både i kvalitetssynpunkt och hälsosynpunkt. Jag skriver försöker eftersom det alltid kommer tankar och känslor som avbryter det vi gör, men med mindfulness som verktyg kan vi lära oss att observera dessa distraktioner och välja var vi vill ha uppmärksamheten och hur vi ska reagera på distraktionen.

Mer om Mindfulnesskursen:

Precis som vid alla förändringar krävs träning och ändrade rutiner för att leva här och nu. I kursen får du både träning och de verktyg du behöver. Du får fakta om stress och mindfulness. Du får genomföra meditationsövningar tillsammans med andra i grupp. Du får ta del av exempel och erfarenheter. Du får tips och stöttning för din egen träning. Sen är det upp till dig att utföra och vidmakthålla dig egen träning, men du får som sagt hjälp och stöttning på vägen.

Mindfulnesskursen pågår under 8 veckor. Du träffar mindfulnessinstruktören och övriga kursdeltagare på tisdagskvällar kl 18.00-19.30 fr.o.m. den 6 september 2016 t.o.m. den 25 oktober 2016. Under dessa träffar får du fakta om stress och mindfulness och tips och råd för din utveckling. Vi genomför även korta meditationsövningar, som ett led i träningen.

Under de 8 veckorna tränar du även mindfulness på egen hand genom korta ledda meditationsövningar via ett internetbaserat program. Du gör övningarna när det passar dig bäst under dagen och du kan använda dator, smartphone eller surfplatta. Du gör även s.k. vardagsövningar, som endast tar någon-några minuter i anspråk.

Mindfulnesskursen är framtagen av Mindfulnesscenter, som drivs av läkaren Ola Schenström. Mindfulnesskursen hålls av mig, Maria Bouvin, som är diplomerad mindfulnessinstruktör av Mindfulnesscenter.

Pris:

3.190 kr för de 8 kurstillfällena. Därtill kommer 595kr för det webbaserade träningsprogrammet, som du behåller så länge du vill (d.v.s. även efter avslutad kurs).

En mindfulnesskurs är en väl gjord investering i dig själv, din hälsa och ditt välmående!

Frågor och anmälan:

Du är varmt välkommen att kontakta mig på maria@sannutveckling.se eller 070-3731507 om du har frågor om kursen. Anmälan gör du senast den 26 augusti 2016 via info@sannutveckling.se. Begränsat antal platser!

Väl mött!

Share This

Dela detta!

Dela denna sida med dina vänner.